KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Kladenský deník - zprávy

Z regionu

Kladenský deník - zprávy Zdroj: Kladenský deník - zprávy |

U sportovního gymnázia už je hotový kruhák, uzavírky ale potrvají ještě měsíc

25. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Kruhový objezd v sousedství kladenského sportovního gymnázia v ulici Železničářů už má jasné obrysy a hotový bude do konce dubna.

Kmotra Irena připnula elektrárenským beránkům originální zvonečky

24. 4. 2024 | /FOTO/ Ovečky a beránci z kladenské teplárny, kteří se narodili letos v zimě a čtenáři Deníku pro ně už v předjaří vybírali jména, se setkali se svými kmotry. I když jména přijala mláďata před Velikonoci, vzhledem k pracovním povinnostem výherců,  kmotři zvířata navštívili až nyní v dubnu. 

Dobrovolníci vymalovali zdarma klukům a holkám v Unhošti dětský domov

24. 4. 2024 | /FOTO/ Pětadvacítka profesionálních a budoucí malířů pokojů nastoupila v uplynulých dnech na brigádu do Dětského domova v Unhošti, kde učni a dospělí chlapi společně vymalovali zdarma prostory domova, v nichž celoročně žijí více než čtyři desítky kluků a holek.

Hrozí Slanému vymírání? Dětí se narodilo méně a klesá i počet uzavřených sňatků

23. 4. 2024 | Slaňáků se ve městě narodilo už druhým rokem méně, než ve městě lidí zemřelo. V loňském roce přišlo na svět přímo slánských dětí 116, přičemž místních obyvatel zemřelo 153. O rok dříve se nových Slaňáků narodilo 132, přičemž místních lidí zemřelo v témže roce 165. Hrozí Slanému podobně jako Kladnu vymírání?

Video, foto: Kladenské centrum Pod Třešní žilo v sobotu festivalem Jeden Svět

21. 4. 2024 | V kladenském centru Pod Třešní v sobotu 20. dubna pokračoval festival Jeden Svět o lidských právech promítáním filmů Psi jsou taky lidi, Queendom, Jiříkovo vidění a Útěk z Utopie. Sobotní zakončení proběhlo v doprovodu kladenské kapely Come Beatle Together.

Obrazem: V Kladně se konal Den Země. Děti se učily o krajině

21. 4. 2024 | V zahradě Kladenského zámku se v sobotu uskutečnil tradiční Den Země.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kladensku?

21. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kladensku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

A zase budeme škrábat auta. Ranní mrazíky neminou o víkendu ani Kladensko

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Naděje na časné a kouzelné jaro jsou pryč. Víkend přinese na Kladensku i ranní mrazíky. Přes den by se teploty měly pohybovat kolem čtyř až šesti stupňů.

Byty v centru Kladna budou hotové za rok. Nejlevnější stojí více než tři miliony

19. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V centru Kladna pokračuje výstavba moderního ekologického bydlení. Projekt Byty Vrbenského v sousedství radnice nabídne 15 bytů a dvě komerční jednotky s balkony a zelení. Auta budou parkovat v podzemí. První bydlení má být zkolaudováno příští rok v březnu. Zájemci už se hlásí. Nejlevnější byty přesahují hranici tří milionů korun.

Podívejte se: Český červený kříž a město Kladno ocenily dárce krve

18. 4. 2024 | /FOTOGALERIE,VIDEO/ V obřadní síni kladenského magistrátu byli ve středu oceněni pravidelní dárci krve. Celkem se jich sešlo dvaatřicet. Dvanáct žen a dvacet mužů převzalo zlatou medaili Prof. MUDr. Jana Janského. Prohlédněte si fotografie a video ze slavnostního okamžiku.

Hokejovou síň otevřeli před 10 lety. Místo v ní má i Špotáková a Kratochvílová

17. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V úterý 16. dubna uplynulo přesně deset let od slavnostního otevření Hokejové síně v Lánech. U příležitosti tohoto výročí byly v ten den do síně slávy uvedeny další velké osobnosti sportovního světa. Své místo zde nyní mají atletky Barbora Špotáková, Jarmila Kratochvílová a hokejista Jaroslav Špaček. 

Hladinu Novasu pokryly uhynulé ryby, podle rybářů i města je vše v pořádku

17. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Hladinu velkého slánského rybníka Novas pokrývá už řadu dní nevzhledný film hrající barvami od žluté po tmavou a na vodě leží těla uhynulých ryb. Kolem hráze a podkovy je cítit nepříjemný zápach. Ekologická katastrofa se přesto nekoná.

Slánští nakupovali pro potřebné. Do sbírky potravin přispěli jídlem i drogerií

16. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Celkem 1641 kilogramů trvanlivých potravin a drogerie se podařilo v sobotu vybrat při jarní Sbírce potravin. Akci ve Slaném uspořádala Farní charita Slaný ve spolupráci s Potravinovou bankou Džbánsko. Lidé mohli přispívat v supermarketech Kaufland, Lidl a Billa Na Dolikách. 

Odraďte zloděje. Strážníci i policisté opět spouští značení kol a koloběžek

16. 4. 2024 | Jízdní kola, elektrokola a také elekrokoloběžky si mohou nechat zájemci označit unikátní technologií mikroteček s obsahem syntetického kódu DNA. Takzvané forenzní značení jízdních kol začne na služebně Městské policie Kladno od první červnové středy.   

Masna i další drogerie. Prázdné obchody ve Slaném našly brzy nové uplatnění

15. 4. 2024 | /ANKETA, VIDEO/ Za slánské pěší zóny Husovy ulice - Londy a stejně tak navazující Třebízského ulice zmizelo před časem několik provozoven. Oproti kladenské pěší zóně ta slánská přesto neskomírá. Všechny opuštěné prostory našly během poměrně krátké doby nové uplatnění. 

Fotokvíz: Poznáte obec na Kladensku?

14. 4. 2024 | Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kladensku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Podívějte se: Kadeřníci ze Stochova vyrazili na 12. ročník soutěže Děčínská vlna

13. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V Děčíně opět po roce soutěžili mladí kadeřníci a kadeřnice z různých koutů Česka, ale i ze Slovenska. 12. ročník Děčínské vlny, kterou pořádala Střední škola řemesel a služeb v Děčíně, se uskutečnil ve čtvrtek 11. dubna v Centru Pivovar.

Skvělá zpráva pro Slánské: Legendární Střelna zanedlouho otevře zahrádku

12. 4. 2024 | /FOTO/ Střelnu na sklonku loňského roku odkoupili od podnikatele Josefa Jelínka Asiaté. Tamní prodejna elektro se záhy proměnila v obchod s potravinami a dalším zbožím pod značkou Bala. Před krámem se na stojanech vyjímají sázené jarní květiny. S téměř letním počasím lidé vzpomínají na zdejší velmi oblíbenou zahrádku. Kladenský deník má pro všechny skvělou zprávu: zahrádka bude brzy zase otevřena.

Žáci devátých tříd se pořádně zapotili. Někteří už mají přijímačky za sebou

12. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Tisíce deváťáků na Kladensku zažily v pátek 12. dubna svůj velký den. Kluci a holky skládali totiž v prvním termínu na mnoha středních školách a gymnáziích přijímací zkoušky z matematiky a českého jazyka. Ti, kteří se měsíce před tím poctivě připravovali, jsou ve výhodě, že je v testech hned tak něco nepřekvapí.

V Kladně trvají uzavírky, kruhákem na Dobré řidiči projedu v květnu

12. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ V rámci klíčové stavby „Modernizace trati Kladno – Kladno – Ostrovec“ pokračují v největším středočeském městě stěžejní úpravy nejen na kolejích. Některé komunikace jsou nadále uzavřené například výpadovka u Sletiště ve směru na Velkou Dobrou. 



Zpravodajství KladnoDnes.cz

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s plánovaným opatřením, které by v budoucnu mělo vést k omezování automobilové dopravy na příjezdech ze ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

SZÚ: Umělé povrchy hřišť či sportovišť mohou uvolňovat zdraví škodlivé látky

SZÚ upozorňuje subjekty, které pořizují pro dětská hřiště, sportoviště a další provozy umělé pryžové povrchy, na nutnost vyžadovat certifikaci výrobků ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

V loňském roce zaplatila VZP za léčbu hemofilie téměř miliardu korun

Hemofilie je vzácné dědičné onemocnění, které se projevuje poruchou srážlivosti krve. Vloni se s ním léčilo 1326 klientů VZP (dvakrát více mužů). Léčb ...



Sobota 27.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes