KladnoDnes.cz
KladnoDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

U Mladé Boleslavi hoří les, v terénu je přes 50 hasičů. Někdo ho zapálil

10. 5. 2024 | Hořící les u Žehrova na Mladoboleslavsku pomáhá hasit vrtulník s bambivakem, zásah potrvá celý den. Hasiči přes noc i pomocí dronu místo monitorovali. Na zhruba hektarové ploše začalo hořet ve čtvrtek večer. V těžko přístupném terénu, kde jsou i skály, nyní pracuje přes 50 hasičů. Zásah bude trvat celý den, informoval mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora. Podle hasičů les někdo zapálil.

Nabitý víkend v Praze: kvůli hokeji, derby a koncertům Rammsteinů posílí MHD

10. 5. 2024 | Prahu čeká jeden z nejvytíženějších víkendů v letošním roce. Během následujících dvou dnů se bude konat nejen sobotní hokejový zápas v rámci MS 2024, ale také derby pražských S a dva koncerty kapely Rammstein. Akcí se zúčastní až desítky tisíc fanoušků. Události ovlivní provoz MHD a dohlédnou na ně stovky policistů.

VIDEO: Tři koleje, lávky pro pěší i cyklisty. Takhle má vypadat most na Výtoni

10. 5. 2024 | Správa železnic pokračuje v přípravách nové podoby železničního mostu mezi pražskou Výtoní a Smíchovem. Chystaný návrh společnosti 2T engineering má již virtuální podobu. Ještě ale čeká na další posudky. Kromě standardního Posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) se bude hodnotit také dopad na kulturní dědictví UNESCO.

Nymburk vyhrál i v Ostravě a v pátek může slavit návrat do finále NBL

9. 5. 2024 | Basketbalisty Nymburka dělí jediná výhra od postupu do finále NBL. Ve třetím semifinálovém duelu s Ostravou dnes zvítězili v hale Nové huti 92:69 a vedou v sérii 3:0 na zápasy. Jistotu finále, ve kterém v minulém roce poprvé po 21 letech chyběli, mohou mít Středočeši už v pátek, kdy bude čtvrtý duel opět hostit ostravský tým. V baráži si dnes zajistila opětovnou účast mezi elitou pražská Slavia, jež vyhrála proti vítězi 1. ligy Svitavám i domácí zápas (92:69). ...

Praha je zoufalá z psích exkrementů. Kampaně za miliony na pejskaře nestačí

9. 5. 2024 | Typický zápach psí moči, který se v bezvětří line z asfaltových chodníků. Spálené kmeny zažloutlých stromů, mastné fleky vpíjející se do fasád, potřísněné pneumatiky parkujících aut. To je obrázek pražských ulic, kde lidé venčí více než 90 tisíc oficiálně přihlášených psů. Ti ohleduplnější po nich uklízejí, proti ostatním ale radnice městských částí nemají účinné zbraně. „Neslušné nikdo nezmění,“ shodují se mluvčí radnic. ...

Kvůli fraktuře lebky disciplinárka koná, viníkovi hrozí trest až na rok a půl

9. 5. 2024 | Disciplinární komise zahájila řízení s kroměřížským fotbalistou Tomášem Matouškem, jenž v druholigovém utkání proti sparťanské rezervě vážně zranil protihráče Romana Horáka. Matouškovi může komise zastavit činnost až na rok a půl a udělit čtvrtmilionovou pokutu.

U Klínce vyprošťovali vykolejený vlak, cestující vozily náhradní autobusy

9. 5. 2024 | Pracovníci Českých drah (ČD) ve čtvrtek nedaleko Klínce u Prahy vyprostili dva vozy po vlakové soupravě bez strojvůdce a cestujících, která tam minulý týden vykolejila. Po poledni se jim první vagon podařilo vrátit na koleje a odtáhnout, druhý vyprostili a odtáhli odpoledne. Provoz mezi Čisovicemi a Měchenicemi byl od 8:00 přerušený, cestující vozily autobusy. Výluka by měla skončit v 18:00, řekl technik oprav lokomotiv Jan Bittner z ČD. ...

Seniora málem zabil a ukradl mu plnou peněženku. Násilník dostal šestnáct let

9. 5. 2024 | Soud ve čtvrtek vyměřil 16 let vězení se zvýšenou ostrahou třicetiletému Janu Čuporimu, který loni na ulici v Nižboru na Berounsku brutálně napadl seniora a sebral mu peněženku. Podle rozsudku muž spáchal pokus o vraždu, nikoliv loupež. Součástí uloženého trestu je i protialkoholní a protidrogové léčení.

Šestnáctiletý hoch si za napadení a pokus o znásilnění odsedí čtyři roky

9. 5. 2024 | Mladistvý cizinec si za loňské brutální napadení ženy v Hostivaři a pokus o znásilnění odsedí čtyři roky vězení. Trest mu dnes potvrdil pražský vrchní soud. Pravomocný verdikt potvrdil mluvčí soudu Vít Tomáš. V době činu bylo agresorovi patnáct let, dříve se věnoval boxu. Poškozenou nestihl znásilnit jen proto, že jiný nezletilý hoch zburcoval policii.

Strážníci našli u hřbitova červeně polité auto, byla na něm prasečí hlava s nožem

9. 5. 2024 | Auto polité červenou barvou a prasečí hlava se zabodnutým nožem. Neobvyklý nález překvapil v noci na čtvrtek pražské strážníky při rutinní kontrole v blízkosti hřbitova v Praze 5.

Byl jsem paličák, ale nelituju. Koloušek o životě, leukemii i derby

9. 5. 2024 | Květen 2004. Už je to dvacet let, kdy od slávistického lékaře slyšel: Kolouchu, máš leukémii. „Otevřel jsem si doma na oslavu pivo a na ten den zavzpomínal. Jak jsem to tenkrát řekl mámě, jak jsem měl strach, co bude dál,“ přiznává Václav Koloušek, kdysi nejlepší záložník ligy.

Fotbalová Příbram odvolala trenéra Bednáře, mužstvo vede manažer Kohout

9. 5. 2024 | U fotbalistů Příbrami skončili trenér Roman Bednář i asistent Jakub Krištofek. Vedení druholigového klubu je odvolalo po sérii špatných výsledků, po nichž se mužstvo propadlo do boje o záchranu v soutěži. Tým převzal dosavadní sportovní manažer Jiří Kohout společně s asistenty Tomášem Wágnerem a Dominikem Maškem.

Na střeše restaurace ležela mrtvá žena, policisté k ní museli po žebříku

9. 5. 2024 | Mrtvá žena byla ve středu večer nalezena na střeše domu v ulici José Martího na pražském Veleslavíně. Podle policie patrně spadla z výšky několika pater na vedlejší nižší budovu.

Souboj o titul svěřila komise Černému. Loni na jaře pískal derby třikrát

9. 5. 2024 | Fotbalové derby svěřila komise rozhodčích Daliboru Černému. Devětadvacetiletý sudí dostal na starost zápas, který je v současném chvíli nejdůležitější v boji o titul v české lize. Ví, do čeho jde: loni na jaře pískal tři vzájemné souboje Sparty se Slavií za sebou.

Metro si připomnělo 50 let od spuštění, z Kačerova vyjela historická souprava

9. 5. 2024 | Zahájením retro jízdy v 9:19, přesně jako před padesáti lety, si dopravní podnik, pamětníci i veřejnost připomněli výročí slavnostní spuštění provozu pražského metra ve stanici Kačerov. Provoz metra zde byl během čtvrtečního dopoledne zhruba na půl hodiny odstaven, vlaky kolem deváté hodiny stanicí pouze projížděly.

Suchý prodloužil o rok smlouvu v Mladé Boleslavi. Roli mentora přijímá

9. 5. 2024 | Dva české tituly se Slavií, čtyři švýcarské s Basilejí. Zápasy v prestižní Lize mistrů i v dresu národního týmu, který také vedl jako kapitán. Moc fotbalistů s tak zvonivým sportovním životopisem po tuzemských trávnících neběhá. Marek Suchý se po nich ale ještě nějaký ten týden pohybovat bude. Čerstvě prodloužil o rok smlouvu s Mladou Boleslaví.

Ze zákulisí MS: Diváky čeká show, týmy klid. Druhý led mají v Praze za rohem

9. 5. 2024 | Do úvodního buly chybí jediný den. Organizátoři světového šampionátu ale setrvávají v klidu. V Praze, kde se představí i národní tým, už zbývá doladit jen detaily. Za zhruba týden v těsné blízkosti O₂ areny vybudovali fanzónu i druhou ledovou plochu. Hektických chvilek v zákulisí tak oproti minulému šampionátu nejspíš ubyde.

Fotbalistky Slavie opět ovládly po české lize i pohárovou soutěž

8. 5. 2024 | Slávistky zkompletovaly čtyři dny po zisku ligového titulu fotbalový double. Stejně jako v sobotu jejich současnou suverenitu nedokázalo ani ve finále pohárové soutěže narušit Slovácko, pražský tým trenéra Karla Pitáka zvítězil ve Velkém Meziříčí po bezbrankovém poločase 2:0.

Ve vinohradské nemocnici hořely baterie, deset zaměstnanců se evakuovalo

8. 5. 2024 | Pražští hasiči ve středu po poledni zasahovali ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, v jejíž laboratoři vzplály baterie. Kvůli požáru se muselo deset zaměstnanců evakuovat. „Nikdo se nezranil a provoz nemocnice nebyl nijak narušen,“ informovala mluvčí FNKV Tereza Romanová.

Astma nelze brát na lehkou váhu, upozorňuje nástěnná malba v Nuslích

7. 5. 2024 | V pražských Nuslích byla v úterý představena nástěnná malba pouličního umělec Dmitrije Proškina alias ChemiSe. Dílo má upozornit na zvyšující se počet astmatiků a na prevenci. Nová nástěnná malba, neboli mural, znázorňuje plíce, které jsou zaplněny zvířecími a přírodními motivy.



Zpravodajství KladnoDnes.cz

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Záměr ještě musí projednat ...

Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. České dráhy ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

ŘSD: Vrcholí tendr na zhotovitele dostavby dálnice D7 v úseku Slaný-západ - Kutrovice

Právě v těchto dnech vrcholí výběrové řízení na zhotovitele dostavby dálnice D7 v úseku Slaný-západ až Kutrovice. Trasu dlouhou více než tři a čtvrt k ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...



Pátek 10.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes